Köszönjük a támogatást

Köszönjük a támogatást

Egy galéria működtetése és fenntartása mindazzal, ami ezzel együtt jár, elképzelhetetlen más közintézmények segítsége és támogatása nélkül. Hálás köszönettel tartozunk a segítségért és az együttműködésért a következő intézményeknek...

MŰVÉSZETI TÁMOGATÁSI ALAP
A Művészeti Támogatási Alap egy közintézmény, amely támogatja a művészeti tevékenységeket, a kultúrát és a kreatív iparágakat.

NYITRA MEGYE ÖNKORMÁNYZATA
Nyitra Megye Önkormányzata az egyike Szlovákia nyolc megyei önkormányzatának. Nyitra megye egy gazdag történelmi múltú régió, számos termálforrással és minőségi borfajtákkal. Szlovákia legmelegebb éghajlati térségeihez és legtermékenyebb mezőgazdasági központjaihoz tartozik. A megye élén a megye elnöke áll, a megyei tanács pedig 54 képviselőből tevődik össze. A Nyitrai kerület 7 járásra oszlik: Komárom, Léva, Érsekújvár, Vágsellye, Nyitra, Nagytapolcsány és Aranyosmarót.

A SZLOVÁK KÖZTÁRSASÁG KULTURÁLIS MINISZTÉRIUMA
A Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma a Szlovák Köztársaság államigazgatásának központi szerve.

ÉRSEKÚJVÁR VÁROSA
Érsekújvár történelméhez szorosan kapcsolódik a középkor, amikoris a mai Érsekújvár területén négy középkori falu állt – Nyárhíd, Gúg, Györök és Lék. A szakirodalom Érsekújvár eredetét 1545-re datálja, ugyanis ekkor épült meg az első érsekújvári erőd a Nyitra folyó bal partján. Az első érsekújvári erődöt Várday Pál esztergomi érsek építtette annak érdekében, hogy megvédje az esztergomi érsekséghez tartozó területeket, miután Esztergomot elfoglalták az oszmán seregek.